1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Categorieën

Passum 50cl

E-mailadres
Passum is een heerlijke, rood-oranje dessertwijn.
PassumPassum
Verkoopprijs € 23,95
Basisprijs inclusief BTW € 23,95
Bedrag BTW € 4,16
Waardering: Nog niet gewaardeerd
3-5d.gif

Beschrijving

Passum is een heerlijke, rood-oranje dessertwijn die een maaltijd een fantastisch en waardig slot geeft. Passum combineert geweldig met bijvoorbeeld ijs, amandelkoekjes en hazelnoten.

 

OOGSTPERIODE

Een selectie van onze aromatische druiven, uitgekozen en zorgvuldig bewaard in kleine kratten, verdord in de zon gedurende 3 maanden. Door de vroege oogst behouden de druiven z’n perfecte vorm en hierdoor een hoge zuurwaarde; beide onmisbaar voor de verschrompeling.

 

WIJNPRODUCTIEPROCES

In de tweede helft van november worden de druiven met een traditionele pers fijngeperst. De gisting van het sap vindt plaats in kleine eikenhouten vaten en is zeer dik. De rijping vindt plaats in nieuwe gerookte eiken vaten.

 

SENSORISCHE EVALUATIE

Na een rijpingsperiode van ten minste 6 maanden in fles, ziet u een rood-oranje kleur met ruby tonen; het belangrijkste kenmerk is de zoete smaak met hints van karamel, amandel en mediterrane kruiden. In mond warm en lang, een krachtige body en zoet fluweelachtig op hetzelfde moment.

 

SERVEERSUGGESTIES

Zeer geschikt bij belegen en oude kazen. Fantastisch bij zoete gerechten, bij bijvoorbeeld droge koekjes met amandelen en hazelnoten. Ook uitstekend bij desserts, voor de smaak van harmonie. Ideaal bij fondant chocolade (niet hoger dan 75%).

 

HOUDBAARHEID

Oneindig

 

ANALYTISCHE GEGEVENS

(gemiddelde waarden)

 

Alcohol: 13,5% vol

Totaal gehalte aan zuren: 6 g per liter

 

Gehalte aan vluchtige zuren: 0,95 g per liter

SO2 totaal: 110 mg per liter

SO2 vrij: 25 mg per liter

pH: 3,4

Rest suiker: 80 g per liter

Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies voor dit artikel.