Passie voor smaak
wijn & olijfolie
Puur natuur
biologisch & zuiver
La bella Italia
De Marken & Toscane

Aanbevolen producten

Vinorie introduceert een nieuwe olijfolie: Paccaolio

Il Conventino introduceert een nieuwe smaak in haar olijfolie lijn: Paccaolio

Paccaolio Conventino Rinci PaccasassiZoals u wellicht weet beschikt de Vinorie over een aantal heerlijke olijfoliën met een bijzondere smaakbeleving zoals de reeks met basilicum, limoen en sinaasappel daar vindt nu een uitbreiding op plaats. Il Conventino is een samenwerking aangegaan met Rinci - Meravigle di Gusto. Uit deze samenwerking komt een bijzondere en zeer gelimiteerde extra virgin olijfolie voort: de Paccaolio.

De Paccaolio is een olie die is verrijkt met zeevenkel; paccassassi del Conero met een vleugje heerlijk frisse citroen. 

Zeevenkel 2Wilde zeevenkel groeit spontaan langs de kusten van de Middellandse Zee en Noord-Europa. De handel bloeide tot het einde van de negentiende eeuw op het oude continent en het gebruik ervan heeft een lange historie. Shakespeare noemt het ook in zijn King Lear. De consumptie van zeevenkel was vooral populair onder zeevarenden om scheurbuik te voorkomen, dankzij de rijkdom aan vitamine C. Het heeft ook uitstekende voedingskwaliteiten en bevat heilzame stoffen voor het lichaam: polyfenolen en omega-3-vetzuren. De botanische naam Crithmum komt van het Oudgriekse 'krithe' dat gerst betekent vanwege de overeenkomst van de vrucht met een gerstekorrel.

 

Bron afbeelding: Alvesgaspar - CC BY-SA 3.0

 

 

De olie wordt gekenmerkt door een zilte kruidige smaak die uitstekend combineert met bijvoorbeeld visgerechten als zalm maar ook geweldig bij klassieke tomaat-mozzarellagerechten.

Vinorie heeft een zeer gelimiteerde oplage van de Paccaolio weten te reserveren voor de Nederlandse markt klik hier voor de bestelpagina